De familie Sinke beheert 70 hectaren oesterpercelen wat naar Zeeuwse normen een middelgroot bedrijf is. Ze zijn met zes om elk jaar opnieuw circa 2,5 miljoen creuses naast een half miljoen platte oesters bij de consument te brengen.
Producten met een eigen signatuur. De chefs van brasseries Pakhuis, Dock's Café en La Quincaillerie maken er al een aantal jaren werk van. De hoeveproducten van Ferme Le Devant zijn het bekendste voorbeeld. Maar ook de zee biedt voor hen mogelijkheden. Zo droomde Koen Lefever, chef van brasserie Pakhuis, al een aantal jaren van een oester met persoonlijke signatuur. Oesterkwekers zorgen er immers niet alleen voor dat de lekkernij perfect volgroeid op de markt gebracht wordt. Ze geven door het volgen van bepaalde procedures ook een eigen toets qua smaak, textuur of kleur.
Naar aloude Parijse brasserie traditie vind je ook in Dock’s Cafe, Pakhuis en La Quincaillerie vanaf eind september een rijke keuze aan oesters. In elke van deze brasseries kan je aan het eind van de zomer genieten van een select aanbod aan holle en platte oesters. Ze zijn afkomstig van de meest gerenommeerde kwekers. Voeg daarbij een rijk geschakeerd dagelijks vers aanbod aan andere smaakvolle schelp,- en schaaldieren en liefhebbers van een feestelijke zeevruchtenschotel weten waar naartoe.
Niets zo rustgevend en uitnodigend als geopende oesters die op een bord gevuld met glimmend zeewier liggen te lonken. Heerlijk, comfortabel en sterk zintuiglijk eten. En bovendien puur natuur.