La Quincaillerie was vroeger een echte ijzerwarenwinkel . Sinds 1903 om nauwkeuriger te zijn, vandaar de talloze lades die de muren van het stemmige restaurant sieren. Sinds 1988 ontvangt hier restaurant-brasserie La Quincaillerie haar talrijke klanten. De brasserie is door de jaren heen een favoriete ontmoetingsplaats geworden voor wereldsterren en beroemdheden.

La Quincaillerie, is 'art de vivre' en lekker eten. De bescherming van het milieu is de rode draad geworden bij de keuze van de  producten. Alle met uitsterven bedreigde vissoorten werden van de kaart geweerd. Ook het rundsvlees is afkomstig van runderen die in vrijheid en zonder stress leven.

De groenten komen uit de regio. De Bressekippen en Bresse parelhoenen, Bayeux scharrelvarkens en de Hampshire Down lammeren worden van eigen boerderij 'Hoeve Le Devant' aangevoerd.

De keuken verkiest het koken op lagere temperaturen en verwerkt uitsluitend verse producten. De geselecteerde wijnen zijn vooral bio-dynamische wijnen en wijnen van duurzame landbouw.

De wil om in voortdurend overleg met de natuur te zijn, brengt La Quincaillerie ertoe te zoeken naar producten die dezelfde filosofie aannemen.