HOME INHOUDTAAL SHARE

Pakhuis, Sigurd Hoste, barverantwoordelijke

Principale Blond en Bruin

Pakhuis, Sigurd Hoste, barverantwoordelijke

Principale Blond en Bruin

"Sinds ik in het Pakhuis werk, ken ik het gevoel dat mijn bazen bezig zijn om dikwijls iedereen een stap voor te zijn. Ik heb zo’n dynamiek nergens anders gezien. Er is eveneens veel inspraak."

Heel concreet kwam Sigurd met het idee om zelf een bier te brouwen. Samen met Jef Versele van Brouwerij Van Steenberge werd Principale Blond  ontwikkeld waarbij Sigurd via verschillende proeverijen nauw betrokken was. Een fijn gehopte tripel van hoge gisting met nagisting op vat én in de fles was het succesvolle resultaat.

"We trekken daarmee mensen aan die speciaal voor dat bier bij ons langskomen. De flessen Principale worden hier ook makkelijk verkocht en meegenomen voor thuisverbruik. Ons bier is in België een exclusiviteit maar wordt gezien de geweldige, lekkere smaak sinds enige tijd door Jef Versele ook naar de Verenigde Staten uitgevoerd. Binnenkort is ‘ons’ bier ook in een aantal brasseries in Parijs te verkrijgen en er volgt een tweede bier. Principale Bruin zal iets voller en een beetje zoeter smaken door toevoeging van kandijsuiker."

Barmensen in brasserie Pakhuis zijn dus meer dan medewerkers die vriendelijk en efficiënt een drankje serveren. Ze ontwikkelen mee nieuwe producten én bij grote drukte steken ze ook een handje toe in de zaal. “Ik vind het meer dan normaal en ook leuk om af en toe  bij te springen. Barman is hier een totaalpakket. We zijn geen mixologisten of barista’s. We staan wel in voor allerlei koude en warme dranken en serveren ook 35 wijnen per glas. Daarom krijgen we ook regelmatig thematische opleidingen rond bijvoorbeeld cocktails, koffie, thee, whisky of wijn.

“Onze Principale Blond is in België een exclusiviteit maar wordt gezien de geweldige, lekkere smaak sinds enige tijd ook naar de Verenigde Staten uitgevoerd.”

Principale Bruin

Principale Bruin pleziert door een zuivere, frisse, volle smaak die precies door nagisting in de fles ontstaat. Een vleugje kandijsuiker en Münchener mout zorgen samen voor een aroma van zachte karamel met licht gebrande toetsen die de romige smaakervaring voorafgaat. Met zijn donkerbruine gloed vol koperkleurige toetsen en een brede, stevige schuimkraag toont dit bier zijn hartig én hartelijk karakter. Een lange finale met genuanceerde bittere toetsen geeft aan Principale Bruin zelfs iets meditatiefs. Kortom, een typisch rijk geschakeerd bier van BrouwerijVan Steenberge. Exclusief, vol finesse en  met veel gevoel voor details gebrouwen voor Pakhuis, Dock’s Café en La Quincaillerie.

Samenstelling

Kleur: Donkerbruin, koperkleurige toetsen met een stevige romige schuimkraag

Alcohol: 9% alc. Vol.

Aroma: Caramel en licht toetsen van gebrand koffie

Smaak: Frisse aanzet, volle en romige smaak 

Afdronk: Lange afdronk met een aangename bitterheid

Verpakking: Flesjes van 33cl, bak van 24 flesjes